Η ΤΕΛΕΙΑ ΠΙΤΣΑ!

Δοκιμάστε να φτιάξετε την πίτσα σας με αυτόν τον τρόπο και απλά θα ξετρελαθείτε!
Η συνταγή για τη ζύμη είναι της Αργυρώς, έπισης γνωστή ως "ζύμη της Μελαχροινής" 
και ταιριάζει σε πολλές παρασκευές.
Σε συνδιασμό με τον πανεύκολο και πρωτότυπο τρόπο ψησίματος που θα δείτε παρακάτω, αποτελεί την ιδανική συνταγή για την ωραιότερη πίτσα που έχετε δοκιμάσει,
 σε χρόνο ρεκόρ!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
1 κούπα χλιαρό γάλα
1/2 κούπα σπορέλαιο
1 αυγό
1 φακελάκι μαγιά
1 κ.σ ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
αλεύρι όσο πάρει


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να ενεργοποιηθεί για 10 λεπτά.
  • Ρίχνουμε το αλάτι,το αυγό ελαφρώς χτυπημένο, το σπορέλαιο και όσο αλεύρι χρειαστεί, έτσι ώστε να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας.
  • Μπορούμε να την πλάσουμε κατευθείαν ή να την αφήσουμε για λίγη ώρα να φουσκώσει. Προσωπικά, την αφήνω στο φούρνο, σκεπασμένη με μια πετσέτα, για μισή ώρα περίπου.
  • Παίρνουμε ένα ταψί και κόβουμε αντικολλητικό χαρτι ψησίματος ανάλογα με τον πάτο του.
  • Τοποθετούμε το ταψί αναποδογυρισμένο στο φούρνο, στους 250 βαθμούς, να κάψει καλά.
  • Στα κομμάτια αντικολλητικού χαρτιού που κόψαμε τοποθετούμε μια μπάλα από τη ζύμη μας και την ανοίγουμε με τον πλάστη, έτσι ώστε να καλύψει όλο το χαρτί.
  • Στο σημείο αυτό, προσθέτουμε τα υλικά της αρεσκείας μας.
  • Μεταφέρουμε με προσοχή την πίτσα, όπως είναι με το χαρτί της, στο ταψί και αφήνουμε να ψηθεί για 5 λεπτά περίπου στους 250, ανάλογα με το φούρνο. 
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!