ΤΟ ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ ΤΗΣ ΤΕΜΠΕΛΑΣ

Η εικόνα ίσως περιέχει: φαγητό και εσωτερικός χώροςΕύκολο, νόστιμο, αγαπημένο!
...και όλο σοκολάτα!


ΥΛΙΚΑ:
90 γρ. κορνφλάουρ
900 γρ. γάλα πλήρες
320 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. μέλι
50 γρ. κακάο κοσκινισμένο 
1 κ.σ. κοφτή στιγμιαίο καφέ
1 κουβερτούρα
2 βανίλιες 
150 γρ. βούτυρο 
2 πακέτα κρουασανάκια με γέμιση μιλφεϊγ


 ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 
  • Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με περίπου το 1/3 από το γάλα σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα να βράσει μαζί με τη ζάχαρη και το κακάο,τον καφέ και τις βανίλιες, ανακατεύοντας συνεχώς. 
  • Ρίχνουμε μέσα και το μείγμα με το κορνφλάουρ, και ανακατεύουμε καλά. Πρέπει να πήξει και να γίνει μια πηχτή και λεία κρέμα.
  • Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και την προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας πολύ καλά μέχρι να λιώσει. 
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι και το βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
  • Μεταφέρουμε τη σοκολατένια κρέμα σε ένα βαθύ μπολ, την καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει καλά στο ψυγείο.
  • Μόλις τη βγάλουμε, χτυπάμε ελαφρά με το μίξερ χειρός ή το ραβδομπλέντερ, να αφρατέψει.
  •  Κόβουμε τα κρουασανάκια στη μέση και τα βουτάμε για λίγο σε ελάχιστο κονιάκ ή baileys.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ απλώνουμε λίγη κρέμα και προσθέτουμε κρουασανάκια. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να καλυφθούν όλα τα κρουασανάκια από σοκολάτα.
  • Στολίζουμε με σαντιγί,αμύγδαλο φιλέ,ή ότι άλλο μας αρέσει.

                             ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!