ΜΠΕΡΓΚΕΡ ΜΕ ΣΩΣ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ & ΑΦΡΑΤΟ ΨΩΜΑΚΙ

Λαχταριστό burger! Ζουμερό μπιφτέκι με υλικά- έκπληξη και αφράτο ψωμάκι!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΦΤΕΚΙ:
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1/2 κούπα κίτρινο τυρί
2-3 κ.σ. μπάρμπεκιου σως
1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή σε σκόνη
λίγο σουσάμι
αλάτι
πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Αναμιγνύουμε τα υλικά και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα, σκεπασμένο με μεμβράνη.
  • Πλάθουμε μπιφτέκια σε πάχος 2 εκατοστών, πιέζοντάς τα ελαφρά στο κέντρο ώστε να μην παραμορφωθούν κατα τη διάρκεια του ψησίματος.
  • Βάζουμε τη γκριλιέρα (τηγάνι- σχάρα) σε δυνατή φωτιά και αφού ζεσταθεί καλά, απλώνουμε ελάχιστο βούτυρο.
  • Τοποθετούμε τα μπιφτέκια στο σκεύος και χαμηλώνουμε τη φωτιά, ώστε να ψηθούν καλά και από τις 2 πλευρές.


Ψωμάκια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμα από το φούρνο ή το σούπερμάρκετ.
Ακόμα καλύτερα, φτιάχνουμε τα δικά μας νόστιμα και αφράτα ψωμάκια με αυτή τη συνταγή.       

                        


Ζεσταίνουμε τα ψωμάκια σε βουτυρωμένο τηγάνι και ψήνουμε μερικές φέτες μπέϊκον.
Στήνουμε το  μπέργκερ μας με μαρούλι, ντομάτα, 
κίτρινο τυρί  και μαγιονέζα 
και συνοδεύουμε 
με τηγανιτές πατάτες, μπάρμπεκιου σως και καραμελωμένα κρεμμύδια.


ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!