ΤΟ ΠΙΟ ΑΦΡΑΤΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ ΨΩΜΙ



ΥΛΙΚΑ:

1 φλιτζάνι χλιαρό νερό 
70 γρ. βούτυρο 
1 αυγό 
1 φακελάκι μαγιά 
3 κ.γ. ζάχαρη 
1 κ.γ. αλάτι 
αλεύρι όσο πάρει (περίπου μισό κιλό, ίσως και λιγότερο)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  •  Ζεσταίνουμε το νερό με το βούτυρο.
  • Σε μια λεκανίτσα, ρίχνουμε λίγο από το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αυγό και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε και το αλάτι και σταδιακά και εναλλάξ νερό και αλεύρι μέχρι να τελειώσει το νερό μας και η ζύμη να είναι μαλακή και να κολλάει ελαφρώς στα χέρια.
  • Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει και πλαθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε.
  • Την τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικο χαρτί και την αφήνουμε πάλι, να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Αλειφουμε με λίγο γάλα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25'.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Συνταγή της Εύας Τριανταφυλλίδου

Σχόλια