ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ:
1/2 κιλό μοσχάρι 
μανιτάρια

1 πιπεριά φλωρίνης
2 καρότα
1 σκελίδα σκόρδο
λίγο ελαιόλαδο
μισό ποτηράκι κόκκινο κρασί
2 ντομάτες ή χυμό ντομάτας
1 κ.σ. πελτέ
αλάτι
πιπέρι
μπαχάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:       
  •   Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το τοποθετούμε στην κατσαρόλα.Το αφήνουμε να πάρει χρώμα και από τις 2 πλευρές.
  •   Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα λαχανικά μας, κομμένα. Στο τέλος, προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο σκόρδο.
  •   Σβήνουμε το φαγητό μας με το κρασί και περιχύνουμε με την τριμμένη ντομάτα ή το χυμό και τον πελτέ, αραιωμένο σε λίγο χλιαρό νερό.
  •   Αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί και ρίχνουμε νερό, καλύπτοντας το κρέας και τα λαχανικά μας.
  •   Μαγειρεύουμε σε χύτρα για μισή ώρα και έπειτα ανοίγουμε το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό μας να τραβήξει τα υγρά του , σε μέτρια φωτιά. Για μαγείρεμα σε κατσαρόλα θα χρειαστούμε περισσότερο χρόνο μαγειρέματος, περίπου 2 ώρες.


                            ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Σχόλια