ΟΙ ΤΕΛΕΙΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ

Από τότε που έφτιαξα τις μπριζόλες μου με αυτόν τον τρόπο, έχω καταργήσει το τηγάνι.
Γίνονται νόστιμες, ζουμερές και απίστευτα μαλακές!
Μπορείτε να τις ετοιμάσετε από την προηγούμενη ημέρα, παραμένουν το ίδιο υπέροχες, όπως τη στιγμη που τις φτιάχνετε!
Δοκιμάστε τις, η επιτυχία είναι δεδομένη! :-)


ΥΛΙΚΑ:
μπριζόλες χοιρινές 
2 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
μισό ποτηράκι κρασί
λιγο χυμό πορτοκαλιου
λίγη ρίγανη
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Πλένουμε καλά τις μπριζόλες και τις τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα, κατά προτίμηση, χαμηλή και φαρδιά.
  • Θωρακίζουμε το κρέας καλά και από τις δύο πλευρές, έτσι ώστε να συγκρατήσει τα υγρά του και να παραμείνει ζουμερό. Προσοχή, αν δούμε ότι το κρέας μας κολλάει στον πατο του σκεύους, δεν το πειράζουμε.Το ελέγχουμε με ένα πηρούνι και όταν το κρέας είναι έτοιμο από την κάτω πλευρά, θα ξεκολλήσει μόνο του! Εάν το σκεύος μας είναι πιο στενό, θωρακίζουμε τις μπριζόλες μια μια, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα και έπειτα, τις τοποθετούμε όλες μαζί στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το σκόρδο μας, ψιλοκομμένο και σοτάρουμε ελαφρώς,σε μέτρια φωτιά, για να μην καεί το σκόρδο.
  • Σβήνουμε τις μπριζόλες με το κρασί και περιμένουμε να απορροφηθεί όλο.
  • Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού.
  • Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι και συμπληρώνουμε όσο νερό χρειάζεται, ώστε να σκεπαστούν οι μπριζόλες.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και αφήνουμε να βράσουν καλά, δοκιμάζοντας με ένα πηρούνι και συμπληρώνοντας λίγο νερό, αν και εφόσον χρειάζεται.
  • Μόλις ετοιμαστεί το κρέας, το αφήνουμε να τραβήξει όλο το νερό και σερβίρουμε.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!