ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ



ΥΛΙΚΑ:

400 γρ. κουβερτούρα 55% 

300 γρ. κουβερτούρα 55% και 100 κουβερτούρα γάλακτος)
140 γρ. βούτυρο
120 γρ. ζάχαρη
8 αυγά
90 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρι, ή σε φούρνο μικροκυμάτων.Στη δεύτερη περίπτωση, σταματάμε το ζέσταμα ανά τακτά διαστήματα και ανακατεύουμε, προσέχοντας να μην καεί το μείγμα. Έπειτα, το αφήνουμε να επανέλθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε καλά τη ζάχαρη με τα αυγά έως ότου ασπρίσουν.
  • Ενσωματώνουμε το μείγμα της σοκολάτας στο άλλο και τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις, με μια μαρίζ.
  • Αλείφουμε τα φορμάκια με λίγο βούτυρο, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και μοιράζουμε το μείγμα μας σχεδόν, μέχρι επάνω.( Αν τα δείτε να φουσκώνουν, μη σας ανησυχήσει!Μόλις τα βγάλετε από το φούρνο και κρυώσουν, θα επανέλθουν στο αρχικό τους ύψος.)
  • Ψήνουμε τα σουφλεδάκια μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 240ο C για 5-6 λεπτά το πολύ, μέχρι να σχηματιστεί η κρούστα τους. 

EXTRA TIPS:
  1. Σερβίρουμε τα σουφλέ κατά προτίμηση ζεστά, με κρέμα γάλακτος, ή με άχνη ζάχαρη.
  2. Συνοδεύουμε με μια μπάλα παγωτό της αρεσκείας μας (δοκιμάστε το με παγωτό μαστίχα και θα με θυμηθείτε!)
  3. Ή μπορούμε να τα αλείψουμε με μερέντα! Εγώ το έκανα ήδη :-)


ΚΑΛΗ  ΑΠΟΛΑΥΣΗ!

Σχόλια