ΤΟΥΡΤΑ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ



Σκέφτηκα να φτιάξω αυτήν την τούρτα για τα γενέθλια του μπαμπά μου, ξέροντας πόσο πολύ περιποιείται και αγαπάει τον κήπο του! Το ντεκόρ είναι φτιαγμένο με ζαχαρόπαστα (Συνταγή βήμα-βήμα ΕΔΩ)


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
1 ποτήρι του νερού αλεύρι κοσκινισμένο
1 ποτήρι του νερού άχνη ζάχαρη

5 αυγά 
2 κ.σ. κακάο
1 κ.σ. μπέικιν


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια με το μίξερ, ώσπου να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα.
  • Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη με τους κρόκους, μέχρι να ασπρίσουν.
  • Ενώνουμε το μείγμα της ζάχαρης και των κρόκων με τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις, με μια μαριζ.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το μπέικιν και το κακάο, μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους και ψήνουμε για 30'-35' στους 180, ανάλογα με το φούρνο, 
  • Κόβουμε το παντεσπάνι μόλις κρυώσει καλά!


ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη με 2 ποτήρια νερό για 2-3 λεπτά.
 Αν θέλουμε προσθέτουμε μια φλούδα από λεμόνι και ένα ξύλο κανέλας.



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΡΕΜΑ:
250 γρ. βιτάμ
3 αυγά
10 κ.σ άχνη ζάχαρη
8 κ.σ. κακάο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. 
  • Στο μίξερ ξεκινάμε να ανακατεύουμε το βιτάμ με την άχνη.
  • Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους, το κακάο.
  • Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με τη μαρίζ, ώστε να γίνουν μια αφράτη κρέμα.

Για το γαρνίρισμα, χρησιμοποιήσα 1 φακελάκι σαντιγύ Garni , την οποία χρωμάτισα με πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής! Επίσης, πρόσθεσα στη σοκολατένια κρέμα, λίγο καβουρδισμένο και ψιλοσπασμένο αμύγδαλο για extra γεύση! Ο φράχτης είναι φτιαγμένος με πουράκια!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Σχόλια