ΑΦΡΑΤΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΣΟΥ (CHEUX)


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 12 ΜΕΓΑΛΑ Ή 16 ΜΙΚΡΑ ΣΟΥ:
1 κούπα νερό
1/2 κούπα βούτυρο
1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ.
4 αυγά
λίγο αλάτι



Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:
6 κ.σ. άνθος αραβοσίτου βανίλια
1/2 κούπα φρέσκο γάλα
3 κρόκοι αυγών χτυπημένοι 
1 κ.σ. βούτυρο 
λίγο αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


  • Βράζουμε το νερό με το βούτυρο και λίγο αλάτι, ρίχνουμε όλο το αλεύρι μαζί και ανακατεύουμε ώσπου να σχηματιστεί μια μπάλα γύρω από το κουτάλι μας.
  • Την αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά ανακατεύοντας παράλληλα.
  • Σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος ρίχνουμε κουταλιές από τη ζύμη μας με τέτοιο τρόπο ώστε το κάθε μπαλάκι να απέχει από το άλλο.Ψήνουμε σε μέτριο προς δυνατό φούρνο για 20" και τα αφήνουμε να κρυώσουν, ενώ ετοιμάζουμε την κρέμα.
  • Αναμιγνύουμε σε μια κατσαρόλα το άνθος αραβοσίτου, τη ζάχαρη, το αλάτι και το γάλα.
  • Βράζουμε την κρέμα σε σιγανή φωτιά, ώσπου να πήξει. Καθώς ανακατεύουμε, προσθέτουμε τους κρόκους και βράζουμε το μείγμα για 2-3 λεπτά ακόμη.
  •  Ρίχνουμε το βούτυρο, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Γεμίζουμε τα σου κάνοντας μια μικρή τρύπα με τη μύτη του κορνέ στην κάτω πλευρά τους.

TIPS:
  • Μια ωραία ιδέα είναι να τα γαρνίρουμε με σαντιγύ, αμύγδαλο φιλέ και σιρόπι καραμέλας!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

    Σχόλια