ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ:
3 κ.σ. αλεύρι
2 κ.σ. κορν φλαουρ
1/2 κούπα ζάχαρη
4 κρόκοι αυγών
2 κούπες βραστό γάλα
1 βανίλια
2 κουταλιές βούτυρο

  • Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε κρόκους- αλεύρι-κορν φλαουρ- ζάχαρη και προσθέτουμε λίγο κρύο γάλα, ώστε να ανακατέψουμε εύκολα το μείγμα μας.
  • Αφού ζεσταθεί ελαφρώς, ρίχνουμε το καυτό γάλα ανακατεύοντας, για να μην κολλήσει η κρέμα.
  • Προσθέτουμε στο τέλος τη βανίλια και το βούτυρο.
  • Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο σε ένα μπολ σκεπασμένη με μεμβράνη για να κρυώσει καλά.(η μεμβράνη να ακουμπά την κρέμα για να μην πιάσει κρούστα)



Σχόλια