ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΦΛΟΓΕΡΕΣ


ΥΛΙΚΑ:

1 λίτρο φρέσκο γάλα
3/4 κούπας ζάχαρη
5 αυγά
3/4 κούπας ψιλό σιμιγδάλι 
1 βανίλια
1 πακέτο Φύλλο κρούστας
βούτυρο για τα φύλλα



ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:


1 ποτήρι νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
1 φλούδα λεμόνι
1 ξύλο κανέλα 
1 βανίλια 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα τα αυγά και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά να είναι πολύ αφράτα.
  • Ζεσταίνουμε και το γάλα, προσέχοντας να χλιαρό.
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα αυγά, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
  • Αφού ενωθούν όλα τα υλικά μας, προσθέτουμε το χλιαρό γάλα και ανάβουμε το μάτι.
  • Ανακατεύουμε συνεχόμενα, μέχρι να πήξει και να κάνει φουσκάλες.
  • Κατεβάζουμε την κατσαρόα από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τη 1 βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.




ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:

  • Κόβουμε τα φύλλα στη μέση βουτυρώνουμε τρία φύλλα και τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο.
  • Βάζουμε δύο κουταλιές από την κρέμα στην άκρη και τυλίγουμε.
  • Πέντε εκατοστά πριν το τέλος του φύλλου, διπλώνουμε προς τα μέσα και συνεχίζουμε το τύλιγμα.
  • Ψήνουμε τα γαλακτομπούρεκα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170oC για  1 ώρα περίπου.

Παράλληλα προχωράμε στην ετοιμασία του σιροπιού. Σε ένα μικρό σκεύος ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού και την κανέλα.

Το βράζουμε μέχρι να γίνει ένα ωραίο σιρόπι και στη συνέχεια προσθέσουμε τη βανίλια.

Όταν συμπληρωθεί 1 ώρα ψησίματος (και αφού δούμε ότι το γλυκό μας έχει ψηθεί ωραία) βγάζουμε το γλυκό μας από το φούρνο 
και το περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι.


                               ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!!!

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου