ΜΑΝΤΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ


Για τη ζύμη:

1 κιλό αλεύρι
1 κουταλιά αλάτι
1 1/2 ποτήρι νερό


Για τη γέμιση:
1 κιλό κιμά χοιρινό με μοσχαρίσιο
2 μεγάλα κρεμμύδια

αλάτι

πιπέρι

λίγο λάδι

πάπρικα

4 κουταλιές βούτυρο λιωμένο καυτό

2 ζωμούς βοδινό διαλυμένους σε 1 lt νερό



Για το σερβίρισμα:

1 γιαούρτι
1 σκελίδες σκόρδο
λίγο σουμάκ



ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
  • Ζυμώνουμε τα υλικά της ζύμης μέχρι αυτή να γίνει σφιχτή και την αφήνουμε για λίγο να ξεκουραστεί.
  • Ενώνουμε τα υλικά της γέμισης και το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο.
  • Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε μπάλες και ανοίγουμε φύλλο λίγο πιο χοντρό από αυτό της πίτας.
  • Κόβουμε σε μικρά τετραγωνάκια και τοποθετούμε λίγο κιμά στο κέντρο και σχηματίζουμε βαρκούλες πιάνοντας τις 2 άκρες.
  • Λαδώνουμε καλά ένα ταψί και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο, χωρίς να τα πιέζουμε.
  • Λιώνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε τα μαντί.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C , περίπου για 20'-30' ανάλογα με το φούρνο στις αντιστάσεις μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να ψηθούν και από το κάτω μέρος.
  • Έπειτα τα περιχύνουμε με το ζωμό μέχρι να σκεπαστούν και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά.
  • Για το σερβίρισμα ,ανακατεύουμε το γιαούρτι με 2 παγάκια και το σκόρδο, προσθέτουμε και σουμάκ (προαιρετικά) και σερβίρουμε ζεστά.


 ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!!!!!

Σχόλια